4. apr, 2016

Summering av säsongen 2015/16

Ja en summering av säsongen är väl på plats nu när det är stilla på hundjakten.

 

Åsbråtens Beda :

Har vuxit in i rollen så mycket att jag kan lita på henne i alla väder, framförallt på kalla spår då hon går över 200 m vet jag att de kommer ett upptag. Sen om de är 1 km eller 1 mil bort är en annan fråga. Har en väldigt hög lägstanivå. Släpper aldrig ett skadat vilt, hon dör hellre själv först vilket är otroligt skönt och veta om. Hon har räddat mig ett par ggr när de väl gäller och presterat till max, framförallt vid guidning av kunder m.m.  

Kynnesgårdens King : 

Gamlingen går på ren rutin nu för tiden, levererar som vanligt när de behövs och klasskillnaden visar sig när de blir krångligt för vissa hundar. Till stor hjälp med injagning av unghundarna på rovdjur. Enda är att kroppen börjar bli lite halvsliten och återhämtningen är inte som förr, hjärnan vill mer än kroppen just nu. Hoppas på minst 2 år till i skogen med honom innan han blir pensionär. 

 

Barsjötorps Dunder :

Fått vara med i hetluften rejält i år och den chansen tog han verkligen. Björn är något jag hoppas han fortsätter och vara intresserad av då han visat frivilligt intresse (frisök) och med mer mognad och mod så kommer de att bli bra på sikt. Rävjakten funkar och katt går han som tåget på just nu, då han nu äntligen prioriterar de före räven. Lätt och fin i kroppen vilket gjort att ja kunnat köra honom 4-5 dagar i veckan och lika pigg morgonen efter. Jobbar med klövintresset än men de ser ut att gå åt rätt håll. Blir spännande och se nu när han blir 2 år i augusti och får någon mer hjärncell som kanske styr upp lite unghundsfasoner.

 

Aila : 

Aila har fått mest skogs/spårträning och stå tillbaka lite för injagningen av Dunder. Hon hade ett bra jobb på ko och kalv i ett par timmar, då hon tog upp dem på 3,4 km bort. Är en brud med otroligt mycket energi och är fruktansvärt snabb i skogen. Blir utställning under sommaren och förhoppningsvis jaktprov redan i augusti/september om allt går som de ska. 

 

I stort sett så är jag nöjd med säsongen, älgjakten utan anmärkning då de vart 7 på stånd för Beda, med lite mer tur hade de kunnat rasa något mer pälsdjur men nu är de bara drygt 4 månader kvar innan de är igång igen. Nu återstår de bara att köra konditionsträning.

Over and out!