29. jun, 2015

Snart dags!

Dags att kroka lös hundarna på grävling om drygt en månad. Tanken är att åka ner på Sunne jaktmässa och samtidigt ta en jakthelg hos en kompis.

Känns som en otroligt lång väntan när man har förhoppningar på vissa i flocken.

Dunder har mogna till rejält i skallen och kommer få chansen direkt. Han spårar bra och de går undan, men han springer över löpan, gör ett skapligt varv innan han kommer rätt igen. Är väl en mognadssak. Arbetslust finns så de räcker i honom.

Tarja har kommit in i flocken tillsut. Tog bra länge innan acceptansen var fullbordad. Verkar vara helt omöjlig att köra slut på. Hon får några chanser i augusti och visa vad hon vill, en pigg och otroligt enegriknippe verkar hon vara. Hon och Dunder har en liten romans vid sidan av tror jag bestämt.

Beda löper som aldrig förr, så hon får va lugn ett tag till.

King ligger mest och softar och pressar i solen om dagarna, han börjar bli gammal och de märks, jaktlusten finns men kroppen börjar och streta emot lite grann. 

Aila är de fullt ös på. River gärna allt i sin väg. 

Alla valpköpare verkar vara nöjda iaf. Ser fram emot hösten och få följa upp injagningen på dom, framför allt när de inte gäller älgen. Hoppas på att få nån skogsbild med ett ståtligt villebråd på framåt oktober/november. 

Själv har jag kommit tillrätta nu iaf, med huset och så. Dags för arbetsdag och träff med nya jaktlaget snart i Backe, ska bli kul och se nya ansikten. 

Björnjakten står snart för dörren också, verkar vara bra med björn i år så hoppas man får chansen på en med hundarna iaf. Just nu är de Beda, Tarja och Dunder som prioriteras under den jakten. I år blir de inte ett enda släpp utan hundkamera kan jag tillägga.

 

De va lite tankar från torpet i Strömsund.

Uppdaterar om de händer nåt mer innan 1:a augusti, annars så ses vi på Fäviken och Sunne jaktmässa.